úterý 30. července 2013

Tamsui. Taipei. Taiwan. Neděle.

Nedělní výlet k moři.
Víkend jsem si zpříjemnila výletem do Tamsui Area, přístavu na samém kraji Taipei, až k pobřeží Čínského moře, které odděluje Taiwan od Číny a to někdy jen ve vzdálenosti 150 km.
Jedná se o pobřežní oblast plnou obchůdků se suvenýry a mořskou kuchyní. Všude jedna chobotnička na špejli vedle druhé :)
Můžete si tu pronajmou i loď, ale to jsme bohužel nezvládli, kolem čtvrté odpoledne se fronta táhla několik stovek metrů, tak snad příště. 
Výhodou této oblasti je nesporně to, že můžete vše ochutnat, aniž byste museli hodně zaplatit. Mnoho dezertů a pečiva vás obchodníci nechají ochutnat zadarmo. 

V místních obchůdcích tu můžete za příznivé ceny koupit všechny tradiční i netradiční suvenýry, abyste mohli zásobovat celou rodinu a všechny přátele. V obchůdku s dřevěnými produkty si můžete zakoupit tradiční hůlky (lehké, levné, nezabírají místo v kufru, tradiční, podle mého nejlepší suvenýr - vše mluví pro ně!). Já jsem pořídila pár za 10 NT (7 Kč!!), samozřejmě mají i vzácnější a dražší nebo naopak velké sady pro restaurace, které vyjdou ještě levněji.
Při procházce podél ústí řeky Tamsui jsem potkala řady místních umělců (skoro jako Karlův most). Hry na tradiční nástroje, všem dobře známé portrétování, dokonce i zpěvák na vozíčku, který pěl ne v mandarínské čínštině, ale ve zdejší tradiční taiwanštině, kterou jen tak někdo už neovládá. 

Žádné komentáře:

Okomentovat